Nieuws

Reactie met CV op "Chantal Kradolfer nieuwe directeur Stichting Kunst en Cultuur Brielle":

Velden met (*) zijn verplicht.
Chantal Kradolfer nieuwe directeur Stichting Kunst en Cultuur Brielle
(*):
(*):
(*):
:
(*):

Chantal Kradolfer nieuwe directeur Stichting Kunst en Cultuur Brielle

Chantal Kradolfer is met ingang van 1 september 2017 benoemd tot directeur van Stichting Kunst en Cultuur Brielle.

Chantal is 33 jaar, geboren in Rotterdam en woont in Spijkenisse. Ze studeerde Algemene Cultuurwetenschappen, richting Media & Journalistiek, liep stage bij de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam en heeft daarna een half jaar voor Endemol gewerkt. Ze maakte deel uit van het productieteam van Domino Day. "Ik heb daar een hele leuke tijd gehad", vertelt ze. "Endemol is heel dynamisch en commercieel, een ervaring die ik nooit zal vergeten. Maar toch miste ik deze regio. En ik miste de betrokkenheid bij het creatieve proces".

Voorne in alle Staten

Op dat moment liep Chantal tegen een vacature aan van Stichting Kunst en Cultuur Brielle. Zij werd Coördinator van Voorne in alle Staten, een cultureel projectenprogramma dat van 2009 tot en met 2012 werd georganiseerd op Voorne-Putten. En zij werd de assistent van Elly Wester, de toenmalige coördinator van BREStheater. Chantal verloor haar hart aan BREStheater, ontwikkelde zich tot de rechterhand van Elly en werd al gauw een vertrouwd gezicht in het theater.

Uitdaging

De functie van directeur van de Stichting Kunst en Cultuur brengt echter nog meer taken en verantwoordelijkheden met zich mee. Zo is Chantal vanuit het theater, dat zij met grote inzet en passie blijft doen, nu ook betrokken bij de vele buitenactiviteiten die de stichting met 40 vrijwilligers realiseert. "Een uitdaging die ik graag aanga", aldus Chantal.

Uniek concept

Dat is niet de enige uitdaging, want op dit moment wordt BREStheater verbouwd tot sport- en cultuurhuis, een uniek concept in Nederland. Maar dat ziet Chantal juist als een kans. "BREStheater fungeerde voor velen al als een gemeenschappelijke huiskamer van Brielle. In het nieuwe sport- en cultuurhuis Dukdalf-BRES wordt die functie alleen maar groter. Het wordt een plek van ontdekken, ontmoeten, ontwikkelen en ontspannen, waar verbinden en verbeelden centraal staat. Waar sportieve, educatieve, culturele en maatschappelijke initiatieven ontstaan en kunnen groeien. Aan mij de taak om dit, samen met de kernpartijen Gemeente Brielle en Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta, vorm en inhoud te geven. De participatie van Stichting Kunst en Cultuur Brielle versterkt dit concept, zodat we gezamenlijk bijdragen aan een veerkrachtige en leefbare samenleving".

Professioneel & persoonlijk

Bezoekers kunnen straks nog steeds rekenen op de vertrouwde kwaliteit en service; BREStheater blijft een professioneel, maar persoonlijk theater met een mooi en gevarieerd aanbod, waar gevestigde namen graag komen, maar dat tegelijkertijd een podium biedt aan lokaal en aanstormend talent. "Ik hoop dat iedereen, ondanks de verbouwing, nog steeds zijn weg naar ons weet te vinden. Maar als ik afga op onze nominatie voor het meest gastvrije theater van het Land van ANWB, waarbij bezoekers ook dit jaar weer massaal op ons theater gestemd hebben, dan hoeven we ons daar geen zorgen over te maken".

Brielle

Niet alleen BREStheater, maar ook Brielle heeft het hart van Chantal gestolen. "Briellenaren zijn heel betrokken bij alles wat er zich afspeelt binnen de stad. Een grote groep vrijwilligers staat altijd klaar om mee te denken en te helpen met het organiseren van evenementen. Dat maakt het werken hier zo leuk en dankbaar. Ik kan dan ook niet wachten om te zien hoe het theater zich zal ontwikkelen in het nieuwe sport- en cultuurhuis. Mijn wens is dat het dé ontmoetingsplek voor Brielle wordt. Ik kijk het meest uit naar het moment dat dingen samenkomen: een uitverkochte Youp van 't Hek en de volgende avond een uitverkocht Eenakterfestival. Een plek voor en door de inwoners van Brielle, waar jong en oud zich thuis voelt en alle culturele verenigingen een plaats hebben".

Stichting Kunst & Cultuur Brielle, bij monde van voorzitter Mirjam Stolk, 'We hebben er alle vertrouwen in dat Chantal met veel enthousiasme deze functie gaat vervullen en wensen haar veel succes met deze nieuwe uitdaging'.

Foto: Edith Schoo

Pagina terug
Martijn Koning - Els Zweerink.jpg
Kirsten van Teijn - Saskia Kerkhoff (2).jpg
Erik van Muiswinkel (c) Govert de Roos ontwerp Gijs Kuijper.jpg
Katell (c) rechtenvrij.jpg
Javier Guzman - ChloƩ Leenheer.jpg
Danny Vera - Escha Tanihatu.jpg
Jeroen van Merwijk - Corbino (2).jpg
LOS - Eva Broekema.jpg
Joris Linssen Caramba - illustratie (c) Fedor van Rossem.jpg
Laat je baktalent zien!
Het is bijna zo ver… Op 29 januari gaat het nieuwe ‘Sport- en Cultuurhuis DukdalfBRES’ open! Om dit te vieren is er op 24 februari een open dag met verschillende activiteiten voor groot en klein. Z...
Lees meer -> >
Het Briels Theaterweekend
In het kader van het Briels Theaterweekend op 19 en 20 januari 2018 presenteren BREStheater en de Brielse horeca een speciale actie: een tweegangen-theatermenu voor maar € 22,50 voorafgaand aan een...
Lees meer -> >
Update verbouwing naar DukdalfBRES
De afgelopen maanden hebben we heel langzaam de benedenverdieping zien veranderen en de ruimte van het nieuwe sport- en cultuurhuis DukdalfBRES haar vorm zien krijgen. Het is nu zichtbaar waar de b...
Lees meer -> >

Deze website is een onderdeel van Cultuurweb Brielle.
design & hosting VPRI