Nieuws

Reactie met CV op "Talent on the Move":

Velden met (*) zijn verplicht.
Talent on the Move
(*):
(*):
(*):
:
(*):

Talent on the Move

Door: Claudia Klaassen


Holland Dance en Codarts Rotterdam presenteren van januari tot en met april 2017 de tournee van de voorstelling Talent On The Move. Het programma – uitdagender en veelzijdiger dan ooit – wordt uitgevoerd door een zorgvuldig geselecteerde internationale groep dansers van kunsthogeschool Codarts Rotterdam en bevat bestaande stukken van topchoreografen én speciaal voor deze voorstelling gecreëerde nieuwe werken. De voorstelling is een ultieme kennismaking met hotshots uit de moderne dans scene van nu.

 

Maak kennis met de talenten

Twee van de dertig danstalenten die actief zijn in deze tournee zijn Valeria Marangelli en Nils Röhner.


Valeria Marangelli (22) is afkomstig uit Italië en nu derdejaarsstudente in de bachelor Dans van Codarts. Valeria: “Via mijn dansdocent in Italië hoorde ik in 2010 al over Codarts. Destijds was ik alleen nog te jong om auditie te doen. Een paar jaar later, toen Codarts audities hield in het Italiaanse Livorno, ging ik ervoor en werd ik aangenomen.” Nils Röhner (22) uit Duitsland volgde op jonge leeftijd ook al een vooropleiding dans in zijn thuisland, tijdens zijn middelbareschooltijd. Nils: “Na mijn eindexamen zocht ik naar een professionele opleiding die voor mij de perfecte balans tussen techniek en dans bood. Het werd Codarts.”

 

Internationaal gezelschap

Valeria en Nils werden – samen met 28 andere talenten – toegelaten tot de bacheloropleiding Dans bij Codarts. Dat zegt veel over hun talent, want in totaal doen jaarlijks enkele honderden danstalenten auditie bij de kunsthogeschool. Audities worden niet alleen in Rotterdam gehouden, maar ook in onder meer Frankrijk, Portugal, Spanje, Polen en Italië. Driekwart van de studentenpopulatie is internationaal, ca. 30 nationaliteiten zijn vertegenwoordigd in de opleiding. Een hechte groep. Nils: “Docenten en medestudenten voelen als familie – iedereen is even belangstellend en open naar elkaar toe. Toch zijn studenten zo nu en dan elkaars concurrenten, maar zo voelt het vaak niet. We inspireren elkaar, vanuit een hechte vriendschap als basis.”

 

Where talents become artists

Over het werken met al die verschillende gerenommeerde choreografen die Codarts naar Rotterdam haalt zegt Valeria: “Het is voor ons als dansers fantastisch om tijdens onze opleiding al met zulke grote namen te mogen werken. Elk proces met elke choreograaf is verschillend, maar tijdens elke repetitie geldt ‘they feed you’… We leren zo ongelooflijk veel.” Nils: “Soms betekent samenwerken met choreografen ook samen creëren, soms betekent dat het instuderen van een kant en klaar stuk. Al die verschillende werkwijzen en ervaringen bereiden je goed voor op je toekomstige stage in het vierde studiejaar en op je professionele carrière na school.”

 

Spannende dansreis

Op de vraag waarom publiek deze voorstelling moet zien zijn beide danstalenten heel overtuigd: “De show biedt voor elk wat wils. Er staat o.a. een krachtige choreografie op het programma, waarbij de dansers op luide muziek spectaculaire bewegingen laten zien. Verder wordt er een prachtig liefdes-trio opgevoerd en is er een emotioneel verhalend stuk te zien over een soldaat die zijn geliefde moet verlaten. Het programma is erg afwisselend, erg ‘Codarts’…!”

 

/////

 

Holland Dance en Codarts Rotterdam presenteren:
Talent On The Move – Tournee 2017


Op zaterdag 8 april staan ze om 20.30 uur in BREStheater Brielle, tickets bestel je via deze link.

Pagina terug
theaterzaal.jpg
Beatrice vd Poel - Mart Boudestein.jpg
bloomfield_pink_subline.jpg
Bobbie & Zora -  Bas de Fotograaf.jpg
Boer Boris - Floris Heuer.jpg
Buurman Buurvrouw vieren sinterklaas - Henry Krul.jpg
Daniel Arends - scherpontwerp fotograaf Mike Roelofs.jpg
Deeldeliers - Marte Visser.jpg
Droomfabriek - Droomfabriek.jpg
Eenakterfestival 2017.jpg
Enge Buren - Ivo de Kok.jpg
Eric van Sauers - William Rutten.jpg
FABELHAFT - JW Bullee.jpg
Grote Broer Zus Festival - Floris Heuer.jpg
Hans Dorrestijn -  foto Roy Beusker - grafisch ontwerp Niels Megens.jpg
Henry van Loon - Bob Bronshoff.jpg
Hofplein Rotterdam - Tijdelijk beeld.jpg
Holland Dance - Arrash Nikkhah.jpg
Izaline Calister - Brett Russel.jpg
Karsu - Huêsne Afsar.jpg
Katinka Polderman - Krijn van Noordwijk.jpg
Kiki Schippers - Esmeé Franken.jpg
Kim Hoorweg -  Eva Reinalda.jpg
Maartje & Kine - Ivar Teunissen.jpg
Martijn Hillenius - PR Martijn Hillenius.jpg
Max van den Burg.jpg
Pater moeskroen-naamsvermelding Catch A Fly - Beeldmakers-L.jpg
Patrick Laureij - affichebeeld Dekking Hoog - fotograaf Marc Nolte.jpg
Patrick Nederkoorn - Carla Kogelman.jpg
Pieter Jouke - Thierry Schut.jpg
POEP! - Gert Schutte.jpg
René van Meurs - Anne van Zantwijk.jpg
Sjors vd Panne Theatertour - Mark Uyl.jpg
Sounds of Silence - Kees van der Niet kopie.jpg
The Bluebettes -  J. Keep.jpg
Toneelgroep Het Volk - Hans Vissers.jpg
Viggo Waas - Ruud Pos.jpg
Vuile Huichelaar -  Geert Gratama.jpg
Yvonne van den Eerenbeemt -  Ilja Keizer.jpg
Talent on the Move
Holland Dance toert door Nederland en doet op 8 april BREStheater aan met een spetterende dance-show, gemaakt door topchoreografen. Lees het interview met danstalenten Nils en Valeria:

Lees meer -> >
Nieuwsbrief maart!
 Een avond vol goede muziek, heerlijk lachen of intens genieten en na afloop lekker napraten onder genot van een glas wijn ... beleef het in BREStheater!


Lees meer -> >
Karsu in DWDD!
Voor degenen die het fantastische optreden van Karsu bij DWDD gemist hebben, klik dan onder dit berichtje op 'lees meer'! Op 10 maart staat ze in BREStheater met 'Play my Strings'.
Lees meer -> >

Deze website is een onderdeel van Cultuurweb Brielle.
design & hosting VPRI