Nieuws

Reactie met CV op "Komst Cultuurhuis in BRES/Dukdalf in zicht":

Velden met (*) zijn verplicht.
Komst Cultuurhuis in BRES/Dukdalf in zicht
(*):
(*):
(*):
:
(*):

Komst Cultuurhuis in BRES/Dukdalf in zicht


Organisaties in Brielle slaan hun handen inéén om een plek van cultuur, sport en educatie te creëren, waar het geheel der partijen meer wordt dan de som der delen. De eerste stappen hiertoe zijn inmiddels gezet.


Op maandag 15 februari 2015 werd de intentieovereenkomst voor Cultuurhuis Brielle getekend door de Openbare Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta, de Stichting Kunst en Cultuur Brielle en Gemeente Brielle. De participanten van de Brede School Zuurland spraken hun bereidheid uit om binnen hun mogelijkheden steun te geven aan de samenwerking en afstemming ervan. De beoogde locatie van Cultuurhuis Brielle is het gebouw van de huidige BRES/Dukdalf.

Naar aanleiding van de motie van de PvdA en de SP in November 2014, onderschreef het college al eerder de wenselijkheid tot het realiseren van een cultuurhuis in de BRES/Duldalf. In opdracht van de gemeente heeft oud-wethouder Kruikemeier hier onderzoek naar gedaan en concludeerde dat het cultuurhuis in de BRES haalbaar is.

De organisaties zijn druk met elkaar én de komende tijd met andere lokale instellingen voor wie het cultuurhuis mogelijkheden en kansen kan bieden. Er wordt onder meer gekeken naar de fysieke realisatie, en het profiel, de identiteit en het inhoudelijke programma ervan. De bevindingen van dit vervolgonderzoek vormen straks de basis voor verdere besluitvorming.
Foto: Ondertekening intentieovereenkomst 15 - 2 - 2016
Pagina terug
Martijn Koning - Els Zweerink.jpg
Kirsten van Teijn - Saskia Kerkhoff (2).jpg
Erik van Muiswinkel (c) Govert de Roos ontwerp Gijs Kuijper.jpg
Katell (c) rechtenvrij.jpg
Javier Guzman - Chloé Leenheer.jpg
Danny Vera - Escha Tanihatu.jpg
Jeroen van Merwijk - Corbino (2).jpg
LOS - Eva Broekema.jpg
Joris Linssen Caramba - illustratie (c) Fedor van Rossem.jpg
Extra voorstelling ‘Boomhut’ ingelast

De jeugdvoorstelling op zondagochtend 29 oktober: ‘De Waanzinnige Boomhut (5+)’, bekend van de bekende boeken Andy Griffiths en Terry Denton is (bijna) uitverkocht. Daarom is er een extra voorste...

Lees meer -> >
Zomersluiting & verbouwing

Deze zomer start de verbouwing van BRES en Dukdalf tot Sport- en Cultuurhuis Brielle. Dat betekent dat het kantoor van BREStheater ontruimd gaat worden en dat wij aanschuiven bij onze collega's in ...
Lees meer -> >
ANWB theaterverkiezing
Ook zo genoten in BREStheater?
Stem via www.anwb.nl/theaterverkiezing en laat weten welk theater jij het meest gastvrije van Nederland vindt!
Lees meer -> >

Deze website is een onderdeel van Cultuurweb Brielle.
design & hosting VPRI