Nieuws
Het is bijna zo ver… Op 29 januari gaat het nieuwe ‘Sport- en Cultuurhuis DukdalfBRES’ open! Om dit te vieren is er op 24 februari een open dag met verschillende activiteiten voor groot en klein. Zo zijn er o.a. twee bakwedstrijden: ‘Heel Brielle Bakt’ (vanaf 13 jaar) en een ‘Cupcakecup’ voor de jongste deelnemers.


In het kader van het Briels Theaterweekend op 19 en 20 januari 2018 presenteren BREStheater en de Brielse horeca een speciale actie: een tweegangen-theatermenu voor maar € 22,50 voorafgaand aan een theatervoorstelling.


De afgelopen maanden hebben we heel langzaam de benedenverdieping zien veranderen en de ruimte van het nieuwe sport- en cultuurhuis DukdalfBRES haar vorm zien krijgen. Het is nu zichtbaar waar de balie zal zijn, de bar, de zitjes… en zelfs de boekenplanken krijgen op dit moment al hun plek.

Hier een kleine impressie, klikt u op de foto’s dan kunt u ze groter bekijken:BREStheater is in de kerstvakantie gesloten. Vanaf woensdag 10 januari 2018 is de kassa weer geopend.
I.v.m. opening Sport- en Cultuurhuis DukdalfBRES: houd onze website in de gaten voor de meest actuele openingstijden.
Het team en vrijwilligers van BREStheater wensen u gezellige feestdagen en een cultureel nieuw jaar!


Betaal nu ook online met jouw Podiumcadeaukaart

Vanaf nu is het ook mogelijk om via de website af te rekenen met jouw Podiumcadeaukaart. Kies bij het afrekenen voor 'Podiumcadeaukaart' bij betaalwijze.

Heb jij nog een Podiumcadeaukaart liggen? Kies een leuke voorstelling uit  en bestel jouw tickets!
 
Meneer Monster speelde afgelopen zondag twee uitverkochte voorstellingen in ons BREStheater. Wat een feest was het en wat genoten de kids ervan!


Theatermaker van Meneer Monster, Olaf van de Ven, heeft ook wat geschreven over onze volgende kindervoorstelling op woensdagmiddag 22 november 2017, 'Help, ik heb een vlieg ingeslikt (4+)' van Mark van Vliet: “Mark is een genot om naar te kijken en hij laat je niet los van start tot finish. Hij speelt een prachtig verhaal gegoten in een voorstelling met vaart, humor, bizarre vondsten en heel veel muzikaliteit. Te gek voor kinderen én volwassen kinderen.”


Meer informatie en kaarten bestellen kan via deze link


Chantal Kradolfer is met ingang van 1 september 2017 benoemd tot directeur van Stichting Kunst en Cultuur Brielle.
Dinsdag 5 september was BREStheater te gast bij #hetlandvananwb voor de uitreiking van meest gastvrije theater van Nederland! In de categorie kleine gemeenten staan wij in de top 10! En daar zijn al onwijs trots om. Op naar de top 3 volgend jaar. Felicitaties voor onze collega's uit Waalwijk, Rijssen en Barendrecht!Terwijl we beneden onze kassa nog aan het verbouwen zijn, is inmiddels onze digitale kassa, het bestelproces op onze website, vernieuwd! 


De swingende muziekvoorstelling ‘I’m a Soulman’ op zaterdag 14 oktober, hadden we niet kunnen boeken zonder hulp van de Stichting Vrienden van BREStheater.Ook zo genoten in BREStheater?
Stem vóór 31 augustus via www.anwb.nl/theaterverkiezing en laat weten welk theater jij het meest gastvrije van Nederland vindt!


De jeugdvoorstelling op zondagochtend 29 oktober: ‘De Waanzinnige Boomhut (5+)’, bekend van de bekende boeken Andy Griffiths en Terry Denton is (bijna) uitverkocht. Daarom is er een extra voorstelling om 14.00 uur gepland.

Deze zomer start de verbouwing van BRES en Dukdalf tot Sport- en Cultuurhuis Brielle. Dat betekent dat het kantoor van BREStheater ontruimd gaat worden en dat wij aanschuiven bij onze collega's in de Dukdalf. U kunt dus niet zomaar even bellen of langskomen, maar per email blijven we bereikbaar. Ook de eerste maanden van het nieuwe seizoen zal de verbouwing gaande zijn. Met de theaterzaal gebeurt niets, maar vóór en na de voorstelling en in de pauzes maken we een tijdelijke gezellige foyer voor u, elders in het gebouw. Wij houden u op de hoogte.

Zomersluiting

Tijdens de zomervakantie t/m 5 september kunt u uw bestellingen online doen via www.brestheater.nl of via email. Vragen over uw bestellingen kunt u deze zomer gewoon stellen via kaartverkoop@brestheater.nl. Wij zijn onregelmatig op kantoor, maar beantwoorden de email wekelijks. Let op: bepaalde voorstellingen raken nu al vol, dus wilt u uw favoriete avondjes in uw theater om de hoek vast vastleggen, wees er dan op tijd bij.

Wij wensen u een heerlijke zomer toe!
De verbouw van Dukdalf/BRES in Brielle tot Sport- en Cultuurhuis gaat definitief door. Dat hebben burgemeester en wethouders besloten. De start van de verbouw staat gepland in de zomervakantie.
Woensdag 24 mei is de Ladies Night in Brielle. Een heerlijke avond vol verwennerijen en verrassingen binnen de stadswallen van Brielle! Laat je, samen met je vriendinnen, in de watten leggen op deze bijzondere avond. 


Afgelopen zaterdag kregen vrienden van BREStheater een voorproefje te zien van enkele aanstormende talenten en het nieuwe programma werd online gezet op de site, zodat iedereen kan zien wie vanaf september tot mei volgend jaar in het theater spelen.


In het vrijheidsbos te Brielle is in 2003 een boom geplant door de voorloper van BREStheater: theater de Goote, met als tekst "Voor vrijheid van meningsuiting". Vorige week werd het verhaal achter de boom op de nieuwe website van het Vrijheidsbos geplaatst.


In seizoen 2017-2018 worden er weer zeven filmhuisfilms vertoond in BREStheater! Zes op zondagavond om 19.30 uur, één voor de jeugd in de herfstvakantie op woensdagmiddag om 15.00.


De kaartverkoop voor theaterseizoen 2017 - 2018 komt weer in zicht! Lees wanneer het gehele programma online staat en de kaartverkoop begint. Op zondag 8 april wonnen Kiki Schippers en Rolf Verbaant de Annie M.G. Schmidtprijs met het lied 'Er spoelen mensen aan'. Afgelopen februari bezorgde Kiki ons al kippenvel met dit nummer in BREStheater.


Afgelopen zaterdag genoot een volle theaterzaal van de jonge talenten 'on the move' van Codarts Rotterdam.
We kijken alweer uit naar de dansvoorstelling van volgend seizoen!De gemeenteraad van Brielle heeft het plan van het college van B&W voor de komst van het Cultuurhuis en de Bibliotheek op school unaniem aangenomen tijdens de raadsvergadering van 13 december jl. Een avond vol goede muziek, heerlijk lachen of intens genieten en na afloop lekker napraten onder genot van een glas wijn ... beleef het in BREStheater!
Voor degenen die het fantastische optreden van Karsu bij DWDD gemist hebben, klik dan onder dit berichtje op 'lees meer'! Op 10 maart staat ze in BREStheater met 'Play my Strings'.


Het was feest in BREStheater afgelopen zondag. Voor een volle zaal traden acht toneelgroepen uit de regio op.  Muisstil was het tijdens het optreden van toneelgroep Helvetia uit Hellevoetsluis. De vreugde kon niet op bij de Hellevoeters toen zij niet alleen de juryprijs maar ook de publieksprijs behaalden.

Adembenemend spel van de twee actrices, Leny van der Most en Jolanda Glederblom, die twee zussen speelden die in een confrontatie met elkaar op zoek zijn naar de ‘waarheid’. De titel: ‘Kom dat ik je kus’, onder regie van Ruud Vrij. “Dagen en nachten hebben wij geoefend,” zegt Ruud. En het resultaat is er dan ook naar. Verder vielen op de nieuwkomers uit Ouddorp, toneelgroep Re-el, die veel fans uit Ouddorp hadden meegenomen in een prachtige schildering van vriendschap in tijden van oorlog.

Het niveau van de eenakters was weer hoog en het spelplezier van de spelers en de ongedwongen en losse sfeer, vooral ook dankzij presentator Mario Cramer, maken dit tot een uniek festival.

 

Eenakterfestival Brielle wordt georganiseerd door Stichting Kunst en Cultuur Brielle.

 In het kader van het Nationale Theaterweekend van 20 t/m 22 januari presenteren BREStheater en de Brielse horeca een speciale actie: een tweegangen-theatermenu voor maar € 22,50 voorafgaand aan een theatervoorstelling.


Omdat de grappige jeugdvoorstelling 'Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft' van Meneer Monster op zondag 19 februari vol zit, is een extra voorstelling geboekt.


Dit seizoen hebben we ingezet op héél veel leuke, grappige kindervoorstellingen. Sommige zelfs op zondagochtend om 11.00 uur, zodat de kinderen lekker daarna naar opa en oma kunnen (of ze nemen ze gewoon mee naar de voorstelling.)


De voorstelling van Op Sterk Water is verplaatst naar donderdag 8 december. "Een wonderbaarlijke kerst met Op Sterk Water" was eerst op 9 december gepland. De groep met hun improvisatiecabaret is erg populair, door hun uitbundige decor en gebruik van suggesties van het publiek bij hun optreden.


Het boek 'De Amerikaanse prinses' van Annejet van der Zijl is een van de zes genomineerden voor de NS Publieksprijs. Op 24 november is zij bij ons met Woorden & Akkoorden.Afgelopen vrijdag mocht Karsu, volgend seizoen in BREStheater, de Edison Jazzism Publieksprijs in ontvangst nemen.
Kaarten voor Festival-Zwartewaal kunt u tot vrijdag 3 juni 17.00 uur bestellen via de theaterkassa van BREStheater, daarna aan de deur of contact opnemen met Villa Schoutenhoeck! Voor de zekerheid belt of mailt u dan met Teruska van Villa Schoutenhoeck: 06 – 30393223/ teruska@villaschoutenhoeck.nl.Organisaties in Brielle slaan hun handen inéén om een plek van cultuur, sport en educatie te creëren, waar het geheel der partijen meer wordt dan de som der delen. De eerste stappen hiertoe zijn inmiddels gezet.
Tijdens het “Kunst in je bol weekend” op 28 en 29 mei kunnen kinderen tussen de 4 en 12 jaar kennis maken met theater en toneel in BREStheater bij 't Kunsthuisje.


Koop uw theatertickets altijd bij het theater! En niet bij online (weder)verkopers.


Leden van NapPas kunnen bij BREStheater E-tickets & kaarten met korting reserveren voor de vele mooie voorstellingen in ons theater.


De Rabo KidsClub is gestopt. De korting voor jeugdvoorstellingen met deze pas komt per seizoen 2015-2016 te vervallen.


Met je bibliotheekpas korting op voorstellingen in BREStheater!

Op alle voorstellingen (uitgezonderd jeugd- en filmvoorstellingen) wordt op vertoon van de biebpas
€ 1,50 korting verleend!


Vanaf heden is het mogelijk om online thuis de kaarten voor voorstellingen te bestellen met iDEAL en uit te printen. En dit voor minder administratiekosten! Bestellen maar!


Al het laatste nieuws uit de regio op 1 website: www.voorne-putten.nl


Wij zijn getipt door een klant dat er via een andere weg kaarten van onze voorstellingen worden verkocht voor absurd hoge prijzen.Martijn Koning - Els Zweerink.jpg
Kirsten van Teijn - Saskia Kerkhoff (2).jpg
Erik van Muiswinkel (c) Govert de Roos ontwerp Gijs Kuijper.jpg
Katell (c) rechtenvrij.jpg
Javier Guzman - Chloé Leenheer.jpg
Danny Vera - Escha Tanihatu.jpg
Jeroen van Merwijk - Corbino (2).jpg
LOS - Eva Broekema.jpg
Joris Linssen Caramba - illustratie (c) Fedor van Rossem.jpg
Laat je baktalent zien!
Het is bijna zo ver… Op 29 januari gaat het nieuwe ‘Sport- en Cultuurhuis DukdalfBRES’ open! Om dit te vieren is er op 24 februari een open dag met verschillende activiteiten voor groot en klein. Z...
Lees meer -> >
Het Briels Theaterweekend
In het kader van het Briels Theaterweekend op 19 en 20 januari 2018 presenteren BREStheater en de Brielse horeca een speciale actie: een tweegangen-theatermenu voor maar € 22,50 voorafgaand aan een...
Lees meer -> >
Update verbouwing naar DukdalfBRES
De afgelopen maanden hebben we heel langzaam de benedenverdieping zien veranderen en de ruimte van het nieuwe sport- en cultuurhuis DukdalfBRES haar vorm zien krijgen. Het is nu zichtbaar waar de b...
Lees meer -> >

Deze website is een onderdeel van Cultuurweb Brielle.
design & hosting VPRI