Nieuws
In seizoen 2017-2018 worden er weer zeven filmhuisfilms vertoond in BREStheater! Zes op zondagavond om 19.30 uur, één voor de jeugd in de herfstvakantie op woensdagmiddag om 15.00.


De kaartverkoop voor theaterseizoen 2017 - 2018 komt weer in zicht! Lees wanneer het gehele programma online staat en de kaartverkoop begint. Op zondag 8 april wonnen Kiki Schippers en Rolf Verbaant de Annie M.G. Schmidtprijs met het lied 'Er spoelen mensen aan'. Afgelopen februari bezorgde Kiki ons al kippenvel met dit nummer in BREStheater.


Afgelopen zaterdag genoot een volle theaterzaal van de jonge talenten 'on the move' van Codarts Rotterdam.
We kijken alweer uit naar de dansvoorstelling van volgend seizoen!De gemeenteraad van Brielle heeft het plan van het college van B&W voor de komst van het Cultuurhuis en de Bibliotheek op school unaniem aangenomen tijdens de raadsvergadering van 13 december jl. Een avond vol goede muziek, heerlijk lachen of intens genieten en na afloop lekker napraten onder genot van een glas wijn ... beleef het in BREStheater!
Voor degenen die het fantastische optreden van Karsu bij DWDD gemist hebben, klik dan onder dit berichtje op 'lees meer'! Op 10 maart staat ze in BREStheater met 'Play my Strings'.


Het was feest in BREStheater afgelopen zondag. Voor een volle zaal traden acht toneelgroepen uit de regio op.  Muisstil was het tijdens het optreden van toneelgroep Helvetia uit Hellevoetsluis. De vreugde kon niet op bij de Hellevoeters toen zij niet alleen de juryprijs maar ook de publieksprijs behaalden.

Adembenemend spel van de twee actrices, Leny van der Most en Jolanda Glederblom, die twee zussen speelden die in een confrontatie met elkaar op zoek zijn naar de ‘waarheid’. De titel: ‘Kom dat ik je kus’, onder regie van Ruud Vrij. “Dagen en nachten hebben wij geoefend,” zegt Ruud. En het resultaat is er dan ook naar. Verder vielen op de nieuwkomers uit Ouddorp, toneelgroep Re-el, die veel fans uit Ouddorp hadden meegenomen in een prachtige schildering van vriendschap in tijden van oorlog.

Het niveau van de eenakters was weer hoog en het spelplezier van de spelers en de ongedwongen en losse sfeer, vooral ook dankzij presentator Mario Cramer, maken dit tot een uniek festival.

 

Eenakterfestival Brielle wordt georganiseerd door Stichting Kunst en Cultuur Brielle.

 In het kader van het Nationale Theaterweekend van 20 t/m 22 januari presenteren BREStheater en de Brielse horeca een speciale actie: een tweegangen-theatermenu voor maar € 22,50 voorafgaand aan een theatervoorstelling.


Omdat de grappige jeugdvoorstelling 'Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft' van Meneer Monster op zondag 19 februari vol zit, is een extra voorstelling geboekt.


Dit seizoen hebben we ingezet op héél veel leuke, grappige kindervoorstellingen. Sommige zelfs op zondagochtend om 11.00 uur, zodat de kinderen lekker daarna naar opa en oma kunnen (of ze nemen ze gewoon mee naar de voorstelling.)


De voorstelling van Op Sterk Water is verplaatst naar donderdag 8 december. "Een wonderbaarlijke kerst met Op Sterk Water" was eerst op 9 december gepland. De groep met hun improvisatiecabaret is erg populair, door hun uitbundige decor en gebruik van suggesties van het publiek bij hun optreden.


Het boek 'De Amerikaanse prinses' van Annejet van der Zijl is een van de zes genomineerden voor de NS Publieksprijs. Op 24 november is zij bij ons met Woorden & Akkoorden.Afgelopen vrijdag mocht Karsu, volgend seizoen in BREStheater, de Edison Jazzism Publieksprijs in ontvangst nemen.
Kaarten voor Festival-Zwartewaal kunt u tot vrijdag 3 juni 17.00 uur bestellen via de theaterkassa van BREStheater, daarna aan de deur of contact opnemen met Villa Schoutenhoeck! Voor de zekerheid belt of mailt u dan met Teruska van Villa Schoutenhoeck: 06 – 30393223/ teruska@villaschoutenhoeck.nl.Organisaties in Brielle slaan hun handen inéén om een plek van cultuur, sport en educatie te creëren, waar het geheel der partijen meer wordt dan de som der delen. De eerste stappen hiertoe zijn inmiddels gezet.
Tijdens het “Kunst in je bol weekend” op 28 en 29 mei kunnen kinderen tussen de 4 en 12 jaar kennis maken met theater en toneel in BREStheater bij 't Kunsthuisje.


Koop uw theatertickets altijd bij het theater! En niet bij online (weder)verkopers.


Leden van NapPas kunnen bij BREStheater E-tickets & kaarten met korting reserveren voor de vele mooie voorstellingen in ons theater.


De Rabo KidsClub is gestopt. De korting voor jeugdvoorstellingen met deze pas komt per seizoen 2015-2016 te vervallen.


Met je bibliotheekpas korting op voorstellingen in BREStheater!

Op alle voorstellingen (uitgezonderd jeugd- en filmvoorstellingen) wordt op vertoon van de biebpas
€ 1,50 korting verleend!


Vanaf heden is het mogelijk om online thuis de kaarten voor voorstellingen te bestellen met iDEAL en uit te printen. En dit voor minder administratiekosten! Bestellen maar!


Al het laatste nieuws uit de regio op 1 website: www.voorne-putten.nl


Wij zijn getipt door een klant dat er via een andere weg kaarten van onze voorstellingen worden verkocht voor absurd hoge prijzen.theaterzaal.jpg
Beatrice vd Poel - Mart Boudestein.jpg
bloomfield_pink_subline.jpg
Bobbie & Zora -  Bas de Fotograaf.jpg
Boer Boris - Floris Heuer.jpg
Buurman Buurvrouw vieren sinterklaas - Henry Krul.jpg
Daniel Arends - scherpontwerp fotograaf Mike Roelofs.jpg
Deeldeliers - Marte Visser.jpg
Droomfabriek - Droomfabriek.jpg
Eenakterfestival 2017.jpg
Enge Buren - Ivo de Kok.jpg
Eric van Sauers - William Rutten.jpg
FABELHAFT - JW Bullee.jpg
Grote Broer Zus Festival - Floris Heuer.jpg
Hans Dorrestijn -  foto Roy Beusker - grafisch ontwerp Niels Megens.jpg
Henry van Loon - Bob Bronshoff.jpg
Hofplein Rotterdam - Tijdelijk beeld.jpg
Holland Dance - Arrash Nikkhah.jpg
Izaline Calister - Brett Russel.jpg
Karsu - Huêsne Afsar.jpg
Katinka Polderman - Krijn van Noordwijk.jpg
Kiki Schippers - Esmeé Franken.jpg
Kim Hoorweg -  Eva Reinalda.jpg
Maartje & Kine - Ivar Teunissen.jpg
Martijn Hillenius - PR Martijn Hillenius.jpg
Max van den Burg.jpg
Pater moeskroen-naamsvermelding Catch A Fly - Beeldmakers-L.jpg
Patrick Laureij - affichebeeld Dekking Hoog - fotograaf Marc Nolte.jpg
Patrick Nederkoorn - Carla Kogelman.jpg
Pieter Jouke - Thierry Schut.jpg
POEP! - Gert Schutte.jpg
René van Meurs - Anne van Zantwijk.jpg
Sjors vd Panne Theatertour - Mark Uyl.jpg
Sounds of Silence - Kees van der Niet kopie.jpg
The Bluebettes -  J. Keep.jpg
Toneelgroep Het Volk - Hans Vissers.jpg
Viggo Waas - Ruud Pos.jpg
Vuile Huichelaar -  Geert Gratama.jpg
Yvonne van den Eerenbeemt -  Ilja Keizer.jpg
Terug van weggeweest: BRESfilm!
In seizoen 2017-2018 worden er weer zeven filmhuisfilms vertoond in BREStheater! Zes op zondagavond om 19.30 uur, één voor de jeugd in de herfstvakantie op woensdagmiddag om 15.00.
Lees meer -> >
Seizoen 2017-2018 komt in zicht!

De kaartverkoop voor theaterseizoen 2017 - 2018 komt weer in zicht! Lees wanneer het gehele programma online staat en de kaartverkoop begint. 

Lees meer -> >
Kiki Schippers wint Annie M.G. Schmidtprijs !
Op zondag 8 april wonnen Kiki Schippers en Rolf Verbaant de Annie M.G. Schmidtprijs met het lied 'Er spoelen mensen aan'. Afgelopen februari bezorgde Kiki ons al kippenvel met dit nummer in BRESthe...
Lees meer -> >

Deze website is een onderdeel van Cultuurweb Brielle.
design & hosting VPRI